Гергана Радович- Т- Тарр

Гергана Радович- Т- Тарр

Гергана Радович е специалист по човешки фактор и Мастер Ти-Тап треньор. Мисията й е да помогне на хората, които се чувстват преуморени, стресирани и недоволни от живота си, да намерят баланс, да подобрят физическото и психическото си състояние и отново да се почувстват щастливи. Повече от десет години се занимава с преподаване и опознаване на човешката природа в когнитивен и физически аспект като непрекъснато търси нови начини за подпомагане на хората по пътя им към по-добро физическо и психическо състояние.

Гергана притежава магистърска степен по Когнитивна наука и редица други сертификации, сред които са специалист по човешки фактор към Европейската асоциация за авиационна психология (EAAP), фасилитатор по Сай Кей (Psych K), Мастер Ти-Тап треньор и съвсем отскоро, сертификат за ТЕС практик към Българската асоциация за развитие на енергийната психология (БАРЕП) и EFTMRA. Гергана обича да пътува и открива нови места и нови хора.

Ти-Тап

Ти-Тап е цялостна обучителна система, която развива тялото и духа. Тя ще ти помогне да си по-здрав и по-щастлив. С Ти-Тап всеки друг спорт ще бъде по-ефективен. Ти-Тап не изисква допълнително оборудване или много място. Всичко, което ти е необходимо са чифт маратонки, около един квадратен метър пространство и желание.

Ти-Тап работи за всички, но само и единствено, ако човек го практикува. Всяко упражнение включва между 5 и 7 мускула, заедно с линейно подравняване на тялото и лимфатична функция, докато другите видове гимнастики включват между 1 и 3 мускула. В резултат на това, редовното практикуване на Ти-Тап създава издължени и плътни мускули и премахва ненужните мазнини. За разлика от другите упражнения, която въздействат върху средната част на мускула, Ти-Тап използва мускула в местата на захващането му към двете стави. Така бързо се изгражда мускулна плътност, а оттук и здраво и стегнато тяло, защото по-голямата мускулна маса изгаря повече мазнини. Обичайно, през първите две-три седмици се натрупват около 2 – 3 килограма нови мускули, затова много често трениращите забелязват покачване в теглото си в началото. Всичко това без допълнителни тежести и само с 8 повторения на всяко движение. Но за да се постигнат тези резултати, упражненията трябва да се изпълняват съзнателно, да се следи за спазването на линейното подравняване на тялото и за комуникацията между мозъка и мускулите. Поради тази причина Ти-Тап не се изпълнява на музикален фон, а на място, в което можеш да чуеш мислите си или напътствията на инструктора. 

Като допълнение, Ти-Тап укрепва ставите и подобрява положението на гръбначния стълб. Това не само подпомага поддържането и контрола на теглото, но предпазва от травми. Всичко това прави Ти-Тап не просто поредната система от упражнения, а уникален рехабилитиращ подход към фитнеса. С практикуването му се изграждат отново загубените връзки между конкретни мускулни групи и мозъка. Така по-лесно се топят мазнини в считаните за „трудни зони“ – гръб, вътрешна и външна част на бедрата, ръцете и прочие. Основен елемент в упражненията е комуникацията между лявата и дясната половина на мозъка, което подпомага мозъчната функция и подобрява пространствената координация. Други положителни промени са свързани със засилването на метаболизма и лимфатичната функция, подобряване на храносмилането и усвояването на храната, както и регулирането на хормоните и подобряването на съня. Необходими са само няколко дни занимания, за да усетите видими промени в енергичността си, справянето със стреса и подобряването на съня.  А най-хубавото е, че основните практики от Ти-Тап могат да се прилагат в ежедневието или други спортове. За много от нас Ти-Тап е начин на живот, а не просто упражнения.