ИЗКУСТВОНО на ЧАЯ

от дата : 2019-01-13ИЗКУСТВОТО НА ЧАЯ – Китайските чайове
        Здравейте приятели на Далечния изток! През януарските дни арктическият студ е сковал и нашия град. Коледата отмина, задава се Богоявление. Празниците са добър начин да се уравновеси зимната Ин природа.Това което обаче ни липсва не може да се запълни и от  най-богатата трапеза. Кое е това нещо което все липсва за да я има Приказката?
        То е било много по-налично в нашите земи преди 100-150 години. Загубило се е някъде там между Освобождението и Индустриализацията, между заводските комини и уличното осветление, между селото и града. Става въпрос за отношението не към празника, а към малките неща. Защо ли джуджетата приготвят подаръците, а не великаните? Много малки неща не са обикновени и отварят чудото на Присъствието, но е нужно много внимание да ги забележиш и уважиш. Токова нещо е Приготовлението на чай, което си е вид гун-фу в страната на копринените нишки, т.е. това е умение, което изисква време, душевна енергия и духовно отношение.
        На този уъркшоп, който е първия от серия такива, посветени на потреблението на чай, ще се запознаем с изкуството на приготовление и пиене на чай от т.нар. чаен храст (camellia sinensis).
КАКВО ЩЕ ПРАВИМ НА УЪРКШОПА?
По време на уъркшопа няма да правим нищо, защото няма какво да се прави J, но все пак за да не бъдем твърде загадъчни ще обърнем специално внимание на следното:
*  Защо е толкова важно пиенето на чай?
*  Ще разберем как да се настроим за пиенето на чай.
*  Ще споделим всяка чаша като празничен обряд.
*  Ще се раздвижим с Ци Гун упражнения.
*  Ще опитаме различни видове чайове и ще научим как се приготовляват.
КОГА ЩЕ Е СЪБИТИЕТО?
13 януари 2019г., неделя, 10:30-12:00
КЪДЕ ЩЕ Е СЪБИТИЕТО?
Студио ОРЕНДА 111, бул. „Витоша“ 45, ет.1
ВОДЕЩ: Живко Колев
ЦЕНА ЗА УЧАСТИЕ: 15 лв. при предварително записване на телефон 
087 788 0220 или 25 лв. на място.
ВАЖНО: Местата са ограничени и се запълват по реда на записванеНазад