Snimka_za_Orenda.jpg

 

Снежи, има познанията и следва дълги години пътя на  йога ученията.

Преподавател съм по "Динамична йога". Oбучението ми в източните практики за себекултивиране, здравословен живот и двигателни дейности е доста разнообразно, което оказва влияние и на начина ми на преподаване. Прилагам най-доброто, което съм научила от йога, цигун и китайските бойни изкуства, практиката ми може да варира от доста интензивна, клоняща към poweryoga, до спокойна, дълбока, обърната навътре релаксираща йога.
Завършила съм курс за учители по йога към YogaAllianceInternational, воден от пан-азиатската шампионка по йога Пинки Гангас, също така и курс за ISPA- йога инструктори и курс за учители по йога за деца към Българската федерация по йога.Посещавала съмсеминари по йога от различни школи и стилове при много на брой и много добри учители. 
Понастоящем продължавам да изучавам даоски цигун, тай чи и ушу с цел лично усъвършенстване при дългогодишния ми учител Станчо Станев –световно признат майстор по китайски бойни изкуства, лечител, писател и художник. При него завърших курсове по динамична и статична медитация и цигун-терапия.

Състезател съм към неговата школа по тай чи и ушу „Шъндао“, с която успешно се представих на престижните международни турнири по тай чи и ушу в Хонг Конг и Удан, Китай.
Изучавала съм приложна психология и психотренинг в курс, воден от известния психолог и писател-енциклопедист Христо Гешанов, основател на едни от първите клубове по йога в София и други градове на България.
Енергизираща хатха йога за здраве, младост и дълголетие; поддържа стройна фигура и укрепва духа за справяне с предизвикателствата на деня. Предназначена е за начинаещи и средно напреднали, с индивидуален подход към настоящите възможности на конкретния практикуващ.

Акцентът пада върху движението на енергийния поток и поставянето на органи и системи под контрола на съзнанието. Включва динамични и статични пози, двигателни секвенции, дихателни упражнения за управление на жизнената енергия, бандхи и мудри, техники за повдигане на тонуса, за релаксиране на нервната система и цялото тяло, за постигане на вътрешен покой и радост от съществуването. Взаимно проникване между фина вътрешна работаи външна форма, между ин и ян, мекота и твърдост, покой и движение, отпускане и устрем.
На познатите йога-асани е направен малко по-различен прочит, вдъхновен от китайската традиция за развиване на вътрешната сила у човека. Заедно със здравина, гъвкавост и разтегнатост на тялото постигаме висока степен на координация, фокусираност, равновесие – външно и вътрешно, защото йога не е просто физическа форма, тя е състояние на духа – хармония, баланс , контрол върху енергийния поток и пълно осъзнаване на нашата свързаност с Цялото.


Класовете по "Динамична ЙОГА със Снежи" се провеждат: всеки вторник и четвъртък от 18:35ч